Fine Art Afdrukken ontmoet illustraties, resultaat: Verbluffend

Fine Art Afdrukken ontmoet illustraties, resultaat: Verbluffend

 

Wat betekent fine art afdrukken

Bij fine art afdrukken gaat het in feite erom dat de afdruk het beeld overdraagt  zoals de maker heeft bedoeld met zijn werk. En wel dusdanig dat het beeld een beleving oproept bij de kijker, die emoties, associaties, kortom allerlei gedachten oproept. Dit geldt niet alleen voor afdrukken van foto’s, dit geldt zeker ook voor illustraties.

Fine Art afdrukken ontmoet Illustraties:

Zelf volg ik al een tijd een aantal illustratoren, kunstenaars in het volledig zelf scheppen van digitale beelden,
met altijd wel een bepaald thema of onderwerp of beleving voor ogen. Dit komt niet in de laatste plaats door mijn zoon, David en zijn vriendin Nadia, beiden begaafde illustratoren. Dit komt ook door het werk van diverse illustratoren die ik zie en van een aantal dan ook volg op onder andere behance .
Zo kreeg ik ook het werk van Bram Leegwater onder ogen en volg ik Bram dan ook op Behance. Zijn werk valt in mijn beleving vooral op door zijn gebruik van kleuren, kleurverlopen en ook vormen en daarmee de beeldspraak, de beeldkracht die zijn illustraties uitstralen.
Wat mij triggerde om Bram uit te nodigen om zijn werk te printen met als doel die beeldkracht, dus ook de kleur, kleurverlopen etc van de illustratie ook in de afdruk terug te laten komen.
Zo gezegd, zo gedaan, en een aantal van zijn werken afgedrukt, zoals:
Casting the three Witches:
CastingThreeWitches
My dark fantasy art: Liquid Gold:
MyDarkFantasy

De uitkomst: ronduit verbluffend!

Eigenlijk nog beter dan verwacht of gehoopt, niet alleen de kleuren, verlopen en details kwamen voortreffelijk over, ook wat de illustratie aan beleving oproept kwam zeer goed over. Eigenlijk nog wat sterker dan vanaf beeldscherm.
Bram tekent in Photoshop op A3 formaat, niet bij een afdruk op dat formaat, zeker ook bij een groter formaat 40x60cm bleef de beeldkracht overeind.
Ook voor Bram een heel positieve verrassing:

Na een uitnodiging van Jan om een aantal prints te maken van mijn werk op Behance ben ik ontzettend verrast door de uitkomst hiervan. Normaal ben ik op een tekentablet veel aan het inzoomen op mijn werk en is het beeld toch klein waarop ik werk. Als de tekening klaar is post ik hetop mijn portfolio en kijk ik er alleen op klein formaat naar (want zo wordt het op het internet weergegeven).
Nadat Jan de eerste print van mijn werk liet zien was ik echt heel blij. Ik had nu echt mijn digitale tekening op glanzend fotopapier in handen en de kleuren waren hetzelfde als hoe ik het op de computer had getekend.Super trots en nu komt de tekening echt tot zijn recht en komt het te hangen in de woonkamer.
Jan heeft echt oog om het juiste papier te kiezen voor een mooie afdruk met behoud van kleur. Bedankt Jan! Ik kom zeker terug!
Wil jij ook een fine art afdruk van jouw werk?
Neem dan contact op: tel 06-22411679 of mail: info@janrsmit.com
This entry was posted in Fine Art afdrukken, Illustraties and tagged , , .