Fine art afdrukken, wat betekent dat voor u

Fine art afdrukken, wat betekent dat voor u

 

Fine Art

In oorsprong een aanduiding voor esthetische kunst, in tegenstelling tot toegepaste kunst. Naar huidige maatstaven betreft het feitelijk alle vormen van visuele kunst waarbij esthetiek een hoofdrol heeft. Er zijn vele publicaties over gemaakt en, de mens eigen, vele variaties op het thema gedefinieerd. In de kern gaat het mijns inziens om de perceptie, de waarneming, de gevoelens die de aanschouwer ervaart bij het aanschouwen van de kunstuiting.

Ik biedt fine art afdrukken als dienst, eh ja?

Voor mij betekent fine art afdrukken het leveren van die kwaliteit afdrukken waarbij de beleving, de beeldspraak, of beeldkracht van het afgedrukte beeld optimaal tot zijn recht komt. Daarmee dus de beleving, de reflecties oproept bij de aanschouwer dus als het ware het afgedrukte beeld gaat leven, een verdieping krijgt. Iets wat de maker van het werk, foto of illustratie, ook voor ogen had bij het scheppen van zijn werk.

Immers, lang nadat de afdruk is gekocht, de fotograaf zijn opnames heeft gemaakt, de rekeningen zijn betaald, zal de afdruk nog die emoties, beleving, associaties moeten kunnen oproepen bij de aanschouwer. Het is het tastbare en beleefbare eindresultaat van een scheppingsproces. Een eindresultaat dat moet kunnen blijven bestaan tot lang nadat het scheppingproces dit heeft voortgebracht.

Hoe dan

Door de kwaliteit van het afdrukproces te beheersen, met regelmatige toetsing door onafhankelijke organisatie in de vorm van kwaliteitsrapportages. Zie ook deze link voor meer informatie. Daarnaast regelmatig zelf toetsen en bijstellen indien nodig. Desgewenst kan per afdruk een kwaliteitsrapport meegeleverd worden, of per afdruk van een beperkte oplage een kwaliteitsrapport met toets tov de referentie van die oplage.

Keuze uit een zeer groot palet aan papiersoorten, van goede kwaliteit glanzend fotopapier tot al eeuwen beroemde fine art papieren zoals BFK Rives van Canson-Infinity. Tevens advies en ondersteuning in het maken van de keuze voor uw afdruk.

JaSm1120065-Fine-Art

De beste printers op dit moment voor fine art afdrukken: Espon Stylus Pro groot formaat printers.

Wat betekent dat voor u

Bij de fine art afdruk dienst die ik lever is kwaliteit van de afdruk is geen optie maar een zekerheid voor u. Het biedt u de best mogelijk afdrukkwaliteit van uw werk, foto of illustratie, ter completering van uw beoogde resultaat: de beleving, de emoties, de associaties die het bij de aanschouwer moet oproepen.

U kunt dat extra aan uw werk toevoegen om het beoogde resultaat te completeren, door dat ene papiersoort te kiezen uit het zeer brede palet dat perfect aansluit op wat u voor ogen had.

Neem de proef op de som

Kom een langs, bel 06-22411679 of mail info@janrsmit.com voor een afspraak. Een proefafdruk behoort tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

This entry was posted in Fine Art afdrukken, Fotografie, Illustraties and tagged , .