Hahnemuhle Photo Silk Baryta, eerste ervaringen

Hahnemuhle Photo Silk Baryta, eerste ervaringen

In een eerdere post heb ik de zeer positieve testresultaten van dit papier Hahnemuhle Photo Silk Baryta , afgekort HPSB, gepresenteerd.

Sindsdien is er best veel gebeurd, veel personen over heel de wereld hebben mijn post over HPSB gelezen. Verder ben ik nu in contact met de Nederlandse vertegenwoordiging van Hahnemuhle: Inktjetwinkel . Verder ook ander nieuw materiaal van Hahnemuhle ontvagen om te testen.

Het papier kan ook al besteld worden, de uitlevering vraagt nog om even te wachten.

 

Voor mij was nog een vraag onbeantwoord:

Zijn de resultaten ook zo goed bij een willekeurige doos papier uit productie?

Zodoende heb ik een doos HPSB papier regelrecht uit productie ontvangen, om uit te proberen. Daarbij is naast kleur-weergave vooral ook gekeken naar zwart-wit weergave.

Dit keer ook op een iets groter formaat afdruk: A3:

20140411_130647-Web

Met de klok mee:

Een foto van mij van een roestig scheepswrak ergens aan de kust van Bretagne: vanwege zijn prachtige, verzadigde kleuren en veelheid aan kleurverlopen en plastiek vanwege de vele roestlagen.

Een foto door mij gemaakt in Budapest van een perk bij een oude verweerde muur met daarop stads-kunstwerk. Hier vooral de fijne nuances in het prachtige groen en de muur, ook de verzadigde kleuren en bovenal de dieptewerking.

Een zwart-wit foto, een foto van Peter Friederich, met vele kleine en grote nuances in toonverloop van diep zwart naar wit, en hier vooral om de kwaliteit van zwart-wit weergave.

 

Positief resultaat !

Natuurlijk doet een foto van afdrukken op een web de werken geen goed. Je moet de afdrukken in het echt zien om ze te waarderen.

Peter Friederich was zeer content met de afdruk van zijn werk: De kracht van de natuur de dreiging en de pracht waarin dat zich toont komt zeer goed over. De afdrukken van werken van mijn hand zijn eveneens zeer mooi.

De fijne nuancering, de verzadigde kleuren, de dieptewerking.en je kunt er naar blijven kijken en weer wat nieuws in zien.

Samengevat: Ja, ook zo goed!

 

Zoek jij ook die kwaliteit afdruk voor jouw foto of illustratie werk?

Kom langs: Bel  06-22411679 of mail info@janrsmit.com voor een afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Fine Art afdrukken, Fine Art Printing and tagged , , .