Newborn shoot als kado, toch wel even blozen

Newborn shoot als kado, moeder ontroerd, toch wel even blozen

Toen ze het fotoboek in leporello formaat uitpakte werd het even stil, gevolgd door een zeer emotionele reactie. Zo intens verrast en blij is Anita met het resultaat, ze had er even geen woorden voor. Nou dan bloos ik echt wel.

Mijn vrouw en ik kennen Anita al langer, ze is de hartsvriendin van een van de nichtjes van mijn vrouw. Toen haar zoontje Damian geboren was, besloten we als kado een newborn fotoshoot te geven. Zo gezegd, zo gedaan en, met iets vertraging, eerst de fotoshoot bij Anita thuis. Damian bepaald niet helemaal in z’n hum, moeder Anita dan ook wat uit haar doen. Eerst maar eerst even bijpraten en dan toch maar beginnen met het maken van opnames. Het thema voor mij stond toen al vast: de intense, ontroerende band tussen moeder en kind, tussen Anita en haar zoontje Damian.

 

Damian en Anita, newborn shoot

Intens en ontroerend: de band tussen moeder en kind: Anita en haar zoontje Damian

 

Met de opnames en het thema, nu de selectie uit de vele opnames en de nabewerking. Daarbij nog de keuze van de presentatie-vorm, ik heb gekozen voor een leporello formaat (ook wel vouwboek of zigzag boek genoemd) . Het eindresultaat: 16 foto’s in een leporello van 12 bi j12 cm met een lint om deze dicht te binden.

 

Leporello met 16 foto's en gekleurde band voor dichtbinden

Leporello met 16 foto’s en gekleurde band voor dichtbinden

 

Als afsluitende foto:

 

Damian en Anita, newborn shoot

Wat een snoepie

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized.