Tropisch carnaval gevoel zomaar in Almere Haven!

Naast vooral portretfotografie en produktfotografie, wil ik ook wel graag op evenementen fotograferen.

tijdens een zoektocht naar fotos in mijn archief kwam ik deze foto tegen. Het betrof een optreden van braziliaanse carnavaldanseressen en musici tijdens het Almeerse havenvestival in 2011.

 

Braziliaans lijnenspel in Almere-Haven

 

Nu moet je weten dat ik geboren ben op Bonaire en mijn jeugd heb doorgebracht op Aruba, inmiddels ben ik ruim veertig jaar in nederland. Daar werd en wordt nog steeds jaarlijks uitgebreid carnaval gevierd. Toen deze groep mijn hun act begon borrelden de herinneringen aan die tijd weer in al hun heftigheid weer omhoog. Fantastisch gewoon en ik moest en zou dit beeld vangen in een foto. maar hoe, waar en vooral hoe omzeil ik daarbij alle andere toeschouwers?

Nou, daar heb ik het volgende op bedacht.  Ik wist inmiddels de route en ben op een goede plek gewoon letterlijk in de goot van de weg gaan zitten.Daarmee voorkwam ik dat mensen voor mij zouden gaan staan. Tevens door te gaan zitten had ik een laag gezichtspunt wat de lijnen en de uitdossing van de dames zou benadrukken. Wat natuurlijk ook meespeelde is dat ik toen ik nog op Aruba was, een stuk kleiner was dan dat ik nu ben. Het beeld in mijn herinneringen van de mooi uitgedoste danseressen daardoor ook vanuit een laag standpunt dus ;-)

Het leuke van je zo nadrukkelijk  opstellen is dat de danseressen dat ook zien en er ontstond voor een kort moment ook een interactie, een kortstondig contact gevoed door wederzijdse herkenning. Daardoor kreeg de foto een extra dimensie. Ze pasten hun danspassen iets aan waardoor ze in hun zigzag patroon specifiek ok mij afkwamen in een beweging die in lijn was met het patroon van de straatstenen.

Ach, prachtige zoete  herinneringen prachtig opgehaald door zeer goede danseressen, zomaar midden in Almere-haven.   In Almere kan het echt!

This entry was posted in Evenementen.